ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

anakiklwsi-aytokiniton

Τι είναι η Ανακύκλωση Αυτοκινήτου

Όταν ένα προϊόν φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του, θα πρέπει να ανακυκλωθεί έτσι, ώστε να διαφυλάσσονται οι ενεργειακοί πόροι και να μειώνονται τα απορρίμματα προς το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση των αυτοκινήτων αποτελεί μια από τις δράσεις ανακύκλωσης που ανακουφίζουν σημαντικά το ήδη βεβαρυμμένο περιβάλλον.

Αν έχετε ένα παλαιό αυτοκίνητο, δεν μπορείτε να το πουλήσετε, δεν το κινείτε και το έχετε παρατήσει τότε η λύση είναι απλή και είναι δωρεάν.

Οριστική διαγραφή αυτοκινήτου μέσω της ανακύκλωσης

Διαδικασία Ανακύκλωσης Αυτοκινήτου

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΓΚΑΔΑ (Φιλλιπάκη Ζωή) αποτελεί μία από τις κορυφαίες μονάδες απόσυρσης αυτοκινήτων του Νομού Θεσσαλονίκης. Σε κάθε αμάξι που παραλαμβάνουμε ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδικασίες για την απορρύπανση του με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.  Η διαδικασία  αποτελείται από τα εξής βήματα:

  1. Αφαίρεση μπαταρίας αυτοκινήτου καθώς περιέχει οξέα και μόλυβδο που είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον. Οι μπαταρίες παραδίδονται σε εξειδικευμένο κέντρο ανακύκλωσης.
  2. Αφαίρεση ολώς των υγρών (air condition, υγρών ψυγείου, φρένων, λαδιών μηχανής, σασμάν, δαφορικών και καυσίμων) και αποθηκεύση τους σε ειδικές δεξαμενές.
  3. Αφαίρεση ελαστικών προς ανακύκλωση
  4. Ελεγχόμενη καταστροφή αερόσακων καθώς μετά απο τόσα χρόνια είναι μη λειτουργικοι
  5. Αφαίρεση καταλύτη και φίλτρων dpf τα οποία παραδίδονται σε εξειδικευμένο κέντρο για επεξεργασία

 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Συχνές ερωτήσεις για την ανακύκλωση

Γιατί να ανακυκλώσω το αυτοκίνητο μου;

Η ανακύκλωση των οχημάτων συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού η αξιοποίηση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών που θα αφαιρεθούν από τα οχήματα επαναχρησιμοποιούνται για τη δημιουργία άλλων εξίσου χρήσιμων προϊόντων. Επίσης, για κάθε όχημα το οποίο ανακυκλώνεται αποφεύγεται η μόλυνση του περιβάλλοντος με την απόρριψη περίπου 10 κιλών ορυκτελαίου, 3 κιλών οξέων μπαταρίας, 7 κιλών μολύβδου, 40 κιλών εύφλεκτων ελαστικών, 1 κιλού αμιάντου και πολλών ακόμα άκρως επιβλαβών ουσιών.

Επιπλέον αποδεσμεύονται αρκετές εκατοντάδες πολύτιμες θέσεις στάθμευσης που είναι κατειλημμένες από ακινητοποιημένα οχήματα και ανατροφοδοτούμε τη βιομηχανία με πρώτες ύλες, που προκύπτουν από την ανακύκλωση των διαφόρων μερών των παλαιών αυτοκινήτων.

Πότε πρέπει να ανακυκλώσω το αυτοκίνητό μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία, το αυτοκίνητο μπορεί να αποσυρθεί από τη κυκλοφορία όποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στη γειτονιά μου. Που θα απευθυνθώ;

Σύμφωνα με το ΠΔ, αρμόδιος φορέας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ετσί για παρατημένα οχήματα θα πρέπει να επικοινωνούμε με τον δήμο ή την κοινότητα που ανήκουμε ωστε να απομακρυνθεί

Δεν έχω πληρώσει τέλη κυκλοφορίας μπορώ να ανακυκλώσω το αυτοκίνητό μου;

Ναι μπορείτε να ανακυκλώσετε το αυτοκίνητο σας καθότι για την οριστική διαγραφή του οχήματος δεν απαιτείται βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας.

Το αυτοκίνητο μου δεν μετακινείται. Είμαι υποχρεωμένος να το πάω για καταστροφή;

Ναι αφού είναι ακίνητο όχημα το όχημα σας είναι εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και κατα κανόνα δεν πρόκειτε να το ξαναχρησιμοποιησετε. Επομένος γιατι το κρατάτε δεσμεύοντας χώρο;

Τι θα μου κοστίσει η ανακύκλωση του αυτοκινήτου μου;

Η ανακύκλωση του αυτοκινήτου σας δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτα! Σας προσφέρουμε δωρέαν μεταφορά του οχήματος σας στις εγκαταστάσεις μας και μπορείτε και να επωφελειθείτε οικονομικά από το όφελος της απόσυρσης.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ

Πέραν απο τα μετρητά έχετε πολλάπλο κέρδος καθώς απαλλάσεστε από τα έξοδα που θα είχατε για τα τέλη κυκλοφορίας, το Κ.Τ.Ε.Ο. και της ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2393.771753

 

23930.22650

metrita-anakiklosi-aytokinitou
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

anakiklosi-aposirsi-aytokinitwn

37ο χλμ Θεσσαλονίκης Καβάλας
57020 Λαγκαδίκια, Θεσσαλονίκη
[email protected]

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
Για ανταλλακτικά:
Για ανακύκλωση:
Κινητό:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ