Αποσυρση – Ανακύκλωση αυτοκινήτων 2023

To 2023 είναι προ των πυλών όπως και τα τέλη κυκλοφορίας. Το δεδομένο, που δεν αλλάζει χρόνο με τον χρόνο, είναι ότι και φέτος, το 2023, θα δούμε μεγάλη αύξηση στα υβριδικά οχήματα, είτε ήπιας τεχνολογίας (hybrid) είτε Plug-in (με φόρτιση από εξωτερική πηγή) σε συνδυασμό με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ακόμα και πολλά αμιγώς ηλεκτρικά.

Από ότι φαίνεται το επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, «Κινούμαι Ηλεκτρικά», πρόκειται να συνεχιστεί και το 2023 δίνοντας bonus αγοράς ηλεκτρικού και Plug-in hybrid αυτοκινήτου και με επιπλέον bonus για απόσυρση παλαιού, σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Παράλληλα απο τον Ίουλιο στον νέο αυτό κύκλο προώθησης της ηλεκτροκίνησης, η μέγιστη επιδότηση για φυσικά πρόσωπα αυξάνεται κατά 33%, στα 8.000 ευρώ από 6.000 ευρώ που ίσχυε στον κύκλο που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2021. Η νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων αναμένεται να αρχίσει το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και αυξήσεις στις επιδοτήσεις που αφορούν σε εταιρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, το ΥΠΕΝ, αποφάσισε να υπάρχει ένα επιπλέον όφελος και για εκείνους που θα δώσουν το όχημά τους για απόσυρση.

Τώρα όσων αφορά την απόσυρση κάθε αυτοκινήτου με κουπόνι έκπτωσης για αγορά καινούργιου, όπως την έχουμε συνηθίσει παλαιότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προκήρυξη μέχρι το τέλος του 2022. Επόμενος η μόνη λύση για όσους κρατούν σταθμευμένα τα παλαιά τους οχήματα αναμένοντας κάποια επιδότησή ή κάποιο μέτρο απόσυρσης είναι η ανακύκλωση αυτοκινήτου και οριστική διαγραφή.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για το όφελως απο την απόσυρση του παλαιού σας αυτοκινήτου σε μετρήτα άμεσα και ευκολά!