Απόσυρση Αυτοκινήτων 2022

To 2022 είναι προ των πυλών όπως και τα τέλη κυκλοφορίας. Το δεδομένο, που δεν αλλάζει χρόνο με τον χρόνο, είναι ότι και φέτος, το 2022, θα δούμε μεγάλη αύξηση στα υβριδικά οχήματα, είτε ήπιας τεχνολογίας (hybrid) είτε Plug-in (με φόρτιση από εξωτερική πηγή) σε συνδυασμό με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ακόμα και πολλά αμιγώς ηλεκτρικά.

Από ότι φαίνεται το επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, «Κινούμαι Ηλεκτρικά», πρόκειται να συνεχιστεί και το 2022 δίνοντας bonus αγοράς ηλεκτρικού και Plug-in hybrid αυτοκινήτου και με επιπλέον bonus για απόσυρση παλαιού, σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, ήδη ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2021, η δωρεάν στάθμευση στους δήμους, όλων των ηλεκτρικών και Plug-in hybrid αυτοκινήτων, ως διεύρυνση των παροχών για όσους επιλέγουν πιο «καθαρά» αυτοκίνητα, που ρυπαίνουν λιγότερο ή και καθόλου το περιβάλλον.

Τώρα όσων αφορά την απόσυρση κάθε αυτοκινήτου με κουπόνι έκπτωσης για αγορά καινούργιου, όπως την έχουμε συνηθίσει παλαιότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προκήρυξη και για το 2022. Επόμενος η μόνη λύση για όσους κρατούν σταθμευμένα τα παλαιά τους οχήματα αναμένοντας κάποια επιδότησή ή κάποιο μέτρο απόσυρσης είναι η ανακύκλωση και οριστική διαγραφή.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για το όφελως απο την απόσυρση του παλαιού σας αυτοκινήτου σε μετρήτα άμεσα και ευκολά!