Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση αυτοκινήτου;

Εδώ και μερικά χρόνια τα παλιά αυτοκίνητα μπορούν να ανακυκλωθούν από εγκεκριμένους ανακυκλωτές αυτοκινήτου όπως εμάς, μειώνοντας σημαντικά το ποσό που καταλήγει στον χώρο υγειονομικής ταφής.

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μερικά οφέλη από την ανακύκλωση των αυτοκινήτων που μπορεί να μην γνωρίζετε.

Γιατί να ανακυκλώσετε;

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της ανακύκλωσης αυτοκινήτων είναι ότι ο χάλυβας από τα μέρη του μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εξορύσσεται νέο μεταλλευτικό υλικό και ότι απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή ανακυκλωμένου χάλυβα. Αυτό οδηγεί σε λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, λιγότερη ρύπανση των υδάτων και λιγότερα απόβλητα εξόρυξης.
Η σωστή ανακύκλωση των αυτοκινήτων αποδεσμεύει με ασφάλεια επικίνδυνα υλικά από το όχημα, όπως το πετρέλαιο, το ψυκτικό υγρό, το υγρό φρένων και τα κλιματιστικά αέρια που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Γιατί να ανακυκλώσετε τα λάδια;

Το λάδια από τους κινητήρες αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά ρυπογόνα για το περιβάλλον και πρέπει να ανακυκλώνονται και όχι να απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής ή χώρους που μπορούν να μολύνουν τις πλωτές οδούς και τα υπόγεια ύδατα. Οι επιστήμονες αναφέρουν πώς “χρειάζεται μόνο ένα λίτρο λαδιού για να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού” και ότι, παρόλο που το λάδι είναι βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί και να ενσωματωθεί σε άλλα προϊόντα.

Γιατί να ανακυκλώσετε τις μπαταρίες;

Η ανακύκλωση των συσσωρευτών αυτοκινήτου μολύβδου-οξέος εμποδίζει τη διαρροή θειικού οξέος στο περιβάλλον. Ο μόλυβδος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και αν καταποθεί προκαλεί προβλήματα υγείας όπως η βλάβη του εγκεφάλου και των νεφρών, οπότε όσο λιγότερο το μόλυβδο στο περιβάλλον τόσο καλύτερα. Ευτυχώς, το 99% των εξαρτημάτων της μπαταρίας μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή νέων μπαταριών. Απαιτείτε επίσης πολύ λιγότερη ενέργεια για να ανακτηθεί ο μόλυβδος από τις μπαταρίες παρά για να το παραχθεί από μεταλλεύματα.

Γιατί να ανακυκλώσετε τα ελαστικά;

Ενα μεγάλο μέρος από τα παλιά λάστιχα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή καίγονται, γεγονός που δημιουργεί σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση και η απορροή μολύνει τα υπόγεια ύδατα. Εκτός από την κατάληψη χώρου σε χώρους υγειονομικής ταφής, τα παλία ελαστικά μπορούν να προσελκύσουν τα κουνούπια, να αποτελέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς και είναι σπατάλη πόρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Ορισμένες χρήσεις των ανακυκλωμένων ελαστικών περιλαμβάνουν μπλοκ μόνωσης, δοχεία, χαλιά.

Γιατί να ανακυκλώσετε τα μετάλλα;

Ένα μέσο αυτοκίνητο περιέχει πάνω απο μισό τόνο χάλυβα. Μόλις αποσυναρμολογηθούν τα αυτοκίνητα, τα περισσότερα χαλύβδινα εξαρτήματα μπορούν να διαχωριστούν, μαγνητικά, από άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, να λειωθούν και να τυλιχτούν σε νέο επίπεδο χάλυβα, χωρίς απώλεια ποιότητας. Ο ανακυκλωμένος χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των δομικών υλικών και των κονσερβών χάλυβα, σε ένα κλάσμα του κόστους, όσον αφορά την ενέργεια και τους πόρους, για την κατασκευή των ίδιων ειδών με τη χύτευση «παρθένου» σιδηρομεταλλεύματος.

Γιατί να ανακυκλώσετε τα κρύσταλλα αυτοκινήτου;

Για λόγους ασφαλείας, το γυαλί αυτοκινήτων είναι συνήθως ελασματοποιημένο ή tempered, γεγονός που κατά παράδοση καθιστά δύσκολη την ανακύκλωση. Ωστόσο, οι τεχνικές ανακύκλωσης έχουν βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, έτσι ώστε το κρύσταλλο αποτελεί θεμελιώδες μέρος της ανακύκλωσης των αχρηστευμένων αυτοκινήτων. Το ανακυκλωμένο γυαλί, σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια, λιώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από την πυριτική άμμο και τις άλλες πρώτες ύλες που απαιτούνται για την κατασκευή γυαλιού από το μηδέν. Κατά συνέπεια, η χρήση αναγομωμένου γυαλιού αυτοκινήτων όχι μόνο μειώνει την ποσότητα γυαλιού που εισέρχεται στο χώρο υγειονομικής ταφής αλλά και εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τη ρύπανση του αέρα και των υδάτων. Επιπλέον, μόλις αποκατασταθεί, το γυαλί μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά.

Γιατί να ανακυκλώσετε τα πλαστικά μέρη αυτοκινήτου;

Σήμερα, κυριολεκτικά εκατοντάδες πλαστικά χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα όπως πίνακες ελέγχου, προφυλακτήρες κ.λπ., είναι ένας άλλος σοβαρός λόγος για να ανακυκλώσετε το αυτοκίνητό σας. Ένα μέσο αυτοκίνητο περιέχει πάνω απο 200kg πλαστικά μέρη, κυρίως χυτά με έγχυση, τα οποία μπορούν να διαχωριστούν, να τεμαχιστούν και να διαλυθούν. Το πλαστικό ανακύκλωσης διατηρεί πολύτιμες πρώτες ύλες εκτός του χώρου υγειονομικής ταφής και επιτρέπει την επαναχρησιμοποίησή τους σε προϊόντα όπως ανακυκλωμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων, χαλιά και έπιπλα κήπου κλπ.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ!!